Паметникът Альоша в Пловдив да бъде преместен до края на годината.

...
Паметникът Альоша в Пловдив да бъде преместен до края на годината.
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Паметникът на Альоша е прототип на войник от украинската дивизия

Паметникът Альоша в Пловдив да бъде изместен   до края на годината. Такова предложение до локалния парламент внесоха общински съветници от групата на ДСБ. Други оферират референдум.

Депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев разяснява, че монументът е първообраз на боец от украинската дивизия.

Ще се стигне ли до решение и по кое време?

„ Между 41 и 44-та година близо 20 000 български бойци са починали в Югославия в борби с фашизма. Идеята на този монумент, както споделиха и самите пловдивчани, е, че това е монумент на боеца “, сподели той.

А на въпрос за какво би трябвало обликът да е претрупан с всичките знаци на руската войска той отговори по този начин:

„ Това е била една от армиите, които се бият с фашизма. Нека всеки има право на мнение. Аз си мисля, че времето, в което живеем, тези които се бориха да има свободомислие в България, събарят и режат монументи. Така че това не е свободомислие. “

Предложението е импортирано до Общинския съвет на Пловдив, следва гласоподаване

В плана на решение за пренасяне на паметника се предлага „ Альоша “ да бъде в Музея на комунистическото изкуство и да бъде разгласен конкурс от община Пловдив за реновацията, реставрацията и обновлението на пространството към паметника. Общинските съветници от ДСБ акцентират, че сега това пространство е в занемарено положение и че би трябвало да бъде направено по-привлекателно за хората от Пловдив и гостите на града.

Ченчев разяснява и желаната от Българска социалистическа партия оставка на военния министър Тодор Тагарев

„ Той отиде на посещаване в Съединени американски щати, само че най-много имиджово. Кой го е оторизирал да почва диалози? Там е сложил въпроси за противокорабна въздушна отбрана и ракетни комплекси да се разположат в България “, сподели той.

„ Искаме оставката поради опитите му да ни вкара в някаква война. За изцяло творчество “ обощи Ченчев аргументите на Българска социалистическа партия да желаят оставката на министъра на защитата.

Вижте още във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР